Gedurende de laatste jaren hebben we veel kunnen veranderen en verbeteren in en rond het huis. We hebben de suggesties en opmerkingen en natuurlijk ook de opbrengsten van de verhuur allemaal gebruikt om deze veranderingen te realiseren. De grootste veranderingen staan hier op een rijtje met in de linker kolom een kleine beschrijven van het doel en soms de oorzaak die tot deze verandering geleid heeft.
Het realiseren van ons zwembad heeft heel wat voeten in de aarde gehad, allereerst door de geselecteerde bouwer die de aanvraag maar niet regelde en later ook geen enkele afspraak na kwam cq onwaarheden vertelde die aan het licht kwamen toen we zelf met de zwembadleverancier gingen bellen.
De tweede bouwer die we toen in de armen namen heeft het toen nog in onze zomervakantie kunnen realiseren zodat het hele proces toch nog in 8 maanden gereed kwam.
Het poolhouse is in de winter na de bouw van het zwembad gerealiseerd. Lering trekkend uit de bouw van het zwembad namen we een van de werknemers van de zwembadbouwer in vertrouwen. Hij heeft de klus inclusief een betonnen vloer rond het zwembad voor een toekomstig terras keurig in het voorjaar van 2005 opgeleverd. Later zouden we leren dat niet alle gebruikte materialen zwaar genoeg waren uitgevoerd en we in 2010 genoodzaakt waren enkele zaken af te breken en weer opnieuw op te bouwen.
Op de eerste twee foto's zie je hoe de woonkamer er oorspronkelijk uitzag. Vervolgens de verbeteringen die we in de twee jaar erop hebben gerealiseerd. Allereerst de eetkamertafel en stoelen vervangen en ook de inrichting omgedraaid. In het jaar erop een nieuwe zithoek en stenen achterwand achter de kachel en tot slot een nieuw wandmeubel. In deze wat meer bij de tijd omgevingen voelen wij ons helemaal thuis!
Om ook de kleintjes een eigen hoekje te geven en ervoor te zorgen dat ze lekker kunnen spelen hebben we in 2006 een glijbaan en huisje gemaakt achter het poolhouse waar ze ongestoord kunnen spelen, maar vanuit het terras in het poolhouse goed in de gaten gehouden kunnen worden.
Het beton wat rond het zwembad gestort was bleek onvoldoende bewapening te bevatten en bovendien te weinig beton. Na het eerste jaar troffen we de eerste scheuren aan. Omdat de hoogte niet toe liet een extra laag aan te brengen plus tegels moest het hele terras er uit gehakt worden. Dit moest voorzichtig gebeuren omdat anders het zwembad zou scheuren. Ook de achtermuur van het poolhuis bleek onvoldoende bewapend dus dat is ook meteen vervangen door een authentiek stenen muurtje. Al met al een hele vervelende en kostbare klus maar het is heel erg mooi geworden. De vele foto's die op deze site staan zijn nog van voor het nieuwe terras.
De originele keuken opstelling was tegen de gangmuur en was daardoor zo klein dat er geen plek was om een afwasmachine of grote koelkast in te integreren. Hierdoor hadden we een extra koelkast in de garage staan en en een afwasmachine in de bijkeuken. Ook behoorden culinaire hoogstandjes niet echt tot de mogelijkheden gezien de oude elektrische platen fornuis en de oven die een uur opwarmtijd nodig had.
De nieuwe keuken is daarom aan de overzijde geplaatst wat tot gevolg had dat alle leidingen omgelegd moesten worden. In Frankrijk hebben ze geen kruipruimte dus moest de vloer opengebroken worden om de afvoer aan de andere kant te maken.
Ook hebben we de gangmuur ingekort zodat er meer ruimte ontstond voor een tafel. In de vorige opstelling was keuken zo smal dat als er aan twee kanten iemand aan tafel zat je eigenlijk niet meer bij het aanrecht kon komen.
Het heeft heel veel voeten in de aarde gehad maar we zijn trots op het resultaat!