Attracties & bezienswaardigheden in de Gard:

Deze pagina's geven je informatie om een dagje uit te plannen. Er is bijzonder veel te doen in en om de Gard en je zult hier dan ook een selectie vinden van tripjes of bezichtigingen die we zelf gedaan hebben. De ervaringen die er bij staan staan zijn natuurlijk onze persoonlijke bevindingen. De meeste van de genoemde items zijn van ons vakantiehuis binnen een uur te bereiken. Je kunt via de kaart of via het menu inzoemen op plek of type attractie. Behalve zwemmen die je in dit hoofdstuk vind, zijn sporten opgenomen onder het hoofdstuk "Sport & Spel"

Nogmaals we zijn niet compleet, mocht je zelf een leuk of interessant onderwerp in de Gard hebben of weten laat het ons dan weten in een email (zie links onder aan de pagina) dan zal het zeker geplaatst worden.

Attracties en bijzonderheden weergeven op een grotere kaart


De attracties zijn op de kaart per kleur/stip ingedeeld:

=> Kleur pion:
  • Paars Attracties buiten (openlucht)
  • Groen Attracties die binnen of overdekt zijn
  • Geel Attractie parken
  • Golfjes Zwemmen en pootjebaden
=> Pionnen met stip:
  • Activiteit waarbij beweging/actie vereist is
=> Pionnen zonder stip:
  • een meer "kijk" bezienswaardigheid.
Stacks Image 323
Stacks Image 324
Buiten Kijken:
In deze categorie vallen een bamboe tuin, met een stoomtrein door de Cevennen, een tweetal kastelen en tot slot in het Park van Pont de Gau Ornithologische waar je dieren kunt bespieden in hun natuurlijke omgeving (ca 60 ha)
(selecteer deze categorie door de oranje link te kiezen of het item in het menu links)
Stacks Image 325
Buiten Doen:
Buiten doen betekend wat meer bewegen en ook zelf initiatief nemen, zoals een dag uit naar de Pont du Gard, het Zee aquarium bezichtigen en daarbij een half dagje strand, of een dagtrip naar het grootse Europese natuurreservaat de Cevennes. Tot slot een aantal aardige plekjes in de Gard om verkoeling aan een stromend riviertje te zoeken.
(selecteer deze categorie door de oranje link te kiezen of het item in het menu links)
Stacks Image 326
Stacks Image 327
Binnen kijken:
Voor als je een dagje niet in de zon wilt of een regenbui wilt ontwijken, kun je naar een treinen (ook speelgoed treinen) tentoonstelling, in een van de grotten grotschilderingen bekijken, in het Prehistorama de geschiedenis van de mens bestuderen of in een weer station zien hoe het weer voorspeld wordt
(selecteer deze categorie door de oranje link te kiezen of het item in het menu links)
Stacks Image 328
Binnen Doen:
Potten bakken, in een kolenmijn kijken hoe dat vroeger ging of door reusachtige grotten wandelen of voor de kleineren in de snoep fabriek snoep en de ingrediënten ruiken voelen en ook je eigen snoepjes maken.
(selecteer deze categorie door de oranje link te kiezen)
Musea:
Natuurlijk zijn er in Nimes en Montpelier vele musea, hier zijn echter het Hugenoten en Senton museum opgenomen omdat dit weer eens iets totaal anders is en specifiek voor de streek.
(selecteer deze categorie door de oranje link te kiezen)
Stacks Image 1422
Zwemmen in de Gard:
Op vele plaatsen kun je in een van de beekjes of stroomversnellingen zwemmen of pootje baden. In dit overzicht vind je een viertal plaatsen waar wij regelmatig komen. Elk van deze plekjes staat beschreven of het geschikt is voor kleine kinderen en of je hier de koelte kunt vinden tijdens de vele hele hete dagen of juist ook van de zon kunt genieten.
(selecteer deze categorie door de oranje link te kiezen)
Stacks Image 329
Attractie Parken:
In de gard of direct daaraan grenzend zijn een 4 tal attractieparken: een dieren attractie park (krokodillen), de wat kleineren in het water pretpark, amazone is voor gemiddelde kinderleeftijd (combinatie tussen natuur en spelletjes) of een van de vele parken met touw/klim banen in de bomen en klim muren.