Prehistorama:

entree-du-musee
maitrise-du-feu
rhinoceros-et-loup
Het Prehistorama laat de geschiedenis van de mens zien

De Préhistorama toont levendig gereconstrueerde scènes, gebaseerd op wetenschappelijke ontdekkingen, met personages en dieren gemaakt in ware grootte. De tour begint met de evolutie van het leven door de grote geologische tijdperken, dit gedeelte bestaat uit een verzameling van fossielen die uitgeleend zijn door de heer Bruno Guy, voorzitter van de Vrienden van Préhistorama.

Prehistorie is het centrale deel van het museum. Het begint met de verschijning van de mens ongeveer 6 miljoen jaar geleden en eindigd met de uitvinding van het schrift in het derde millennium voor Christus. Het toont in detail de evolutie van de mens van de Australopithecus (en de beroemde Lucy) naar de moderne mens, met reconstructies uitgevoerd met een wetenschappelijke nauwkeurigheid (Gerasimov-methode). U kunt ook de de verbetering van het leven van onze voorouders zien als gevolg van verschillende uitvindingen.
Veel is gewijd aan fauna en flora van de laatste ijstijd (die duurde 80000 tot 10000 jaar geleden) met reconstructies van de mammoet, wolharige neushoorn, holenbeer en andere monsters.
Reken op een bezoek van een uur

De zeventig etalages van het museum bestaat momenteel uit:
  • Een verzameling van 500 fossielen.
  • 36 diorama's scènes (mensen en dieren op ware grootte gereconstrueerd en geplaatst in de landschappen die passen bij de plaats van hun herkomst).
  • 35 menselijke reconstructies.
  • 42 dieren reconstructies.
  • Een verzameling van afgietsels van menselijke schedels en beenderen.
  • Een etnografische collectie met hedendaagse voorwerpen uit een tribale productie onveranderd sinds het Paleolithicum tijden.
  • Twintig aardewerk gereconstrueerd volgens de technieken van het Neolithicum.
  • Een kleine tentoonstelling over de anatomie van de moderne mens.

Adres:
Le Préhistorama
La Croix de Fauvie 30340 ROUSSON
Tél. : 04.66.85.86.96 Fax : 04.66.85.86.93
link : Préhistorama

Openingstijden:
Van februari tot mei: open van 14u tot 18u
Van juni tot augustus: dagelijks geopend van 10u tot 19u zonder onderbreking.
Van september tot november: open van 14u tot 18u

Rondleidingen voor groepen op afspraak.
Gesloten december en januari.

Museum:
Dit museum is het werk van een gerenommeerde Finse Science: de heer Eirik Granqvist. Zijn vaardigheden variëren van taxidermie tot beeldhouwkunst door paleontologie (studie van oude botten). Hij schiep de Préhistorama in 1986 in de buurt van Vallon Pont d'Arc, vervolgens is het verplaatst naar Rousson in 1996. De naam Préhistorama werd bedacht door E. Granqvist en is samengesteld uit de wee woorden Prehistorie en diorama. Diorama's zijn etalages, bedacht de musea van de natuurwetenschappen, waarin opgezette dieren zijn opgezet in hun omgeving.