De Saint Roman Abdij:

Stacks Image 331
In de veertiende eeuw is door het uithouwen van de grot deze veranderd met als belangrijke elementen:
  • De kapel van meer dan 100 m2 met het gewelfde Romaanse hart.
  • Cellen die voor de eerste monniken. Ze beklommen de rots of geleend schalen om te passen in deze kleine onderdelen met smalle openingen. De grote belangstelling van de troglodytic het leven is om te genieten van de consistentie.

Doordat de grotten door zijn smalle toegang thermisch goed geïsoleerd zijn heerst er het hele jaar een constante temperatuur van 14-16°C.

De meeste van deze cellen werden voor diverse toepassingen
  • tijdens de Middeleeuwen gebruikt maar meestal als pers en
  • graansilo'.
In 1538, Psalmody werd geseculariseerd in het college van kanunniken. St. Roman wordt verkocht aan een persoon die de versterking voltooid en bepaalde kloostergebouwen verbouwd vanaf het terras tot een klein kasteel.

Verschillende families in het gebied hebben het kasteel achtereenvolgens bezeten totdat het kasteel van St-Roman uiteindelijk in de eerste helft van de negentiende eeuw ontmanteld. De laatste eigenaar verkoopt ook alle stenen.

Lang bleef het verwaarloosd totdat de Vereniging voor Geschiedenis en Archeologie van Beaucaire zich erover ontfermde en vanaf de jaren '60 opgravingen op de site ging doen. Kennis van deze historische plek is dan ook te danken aan deze liefhebbers.

De stad Beaucaire werd de eigenaar in 1988 het kasteel verkrijgt de status van Historisch Monument in 1991. Ook begint dan de consolidatie en de veiligheid van deze historische plek.
Stacks Image 332
Op nog geen 15 munuten rijden ten noord westen van Beaucaire kun je je auto parkeren.
Na een wandeling van een kwartier door het mediterrane woud (garrigue) ben je bij de abdij.
Voor de meest actuele bezoektijden en kosten kun je het beste op de site kijken

link: Saint-Romanabdij
Stacks Image 333
Stacks Image 334
Stacks Image 335