Stacks Image 330
Saint-Roman abdij
Dit was een mannen klooster welke in de 5e eeuw is uitgehouwen in de rotsen bovenop een van de laatste heuvels van de Rhône vallei ook wel Naald en St-Roman genoemd. Deze monniken waren troglodieten (kluizenaars) die in erg primitieve omstandigheden leefden.
Sinds de prehistorie is deze plek bewoond geweest door stammen van jagers die de ook de grotten en spleten in de kalksteen massieven gebruikten. Aan het einde van de vijfde eeuw hebben zich waarschijnlijk kluizenaars gevestigd op de heuvel van de Naald en St-Roman. De monniken hebben geleidelijk de natuurlijke holten vergroot tot een kapel, cellen en gemeenschappelijke ruimtes.

Waarschijnlijk rond de zevende eeuw leefden deze gemeenschap van kluizenaars conform de de regels van Sint-Benedictus en werd het een Benedictijner abdij.

De originaliteit van de site is de grot. Zo'n monastieke instelling uitgegraven in de rots kloosters denken is onmiskenbaar eastern Cappadocië, het Midden-Oosten en Egypte. Nou dat in de ergste staat als een aantal Oost-kloosters, waarin we nog steeds fresco's, de gelijkenis van de levensstijl van de monniken, althans in het begin, is opvallend.

Kwam onder de voogdij van de machtige abdij van Psalmody, in de buurt van Aigues-Mortes, St-Romeinse overblijfselen van een priorij van de pelgrimstocht van de relieken van Saint-Roman en Saint Trofimus is erg belangrijk. Door zijn anciënniteit en prestige, eer, voorrechten getuigen van de hoge waarde van de plaats, ondanks de ondergeschiktheid.

In de veertiende eeuw was de abdij versterkte en een studium, college tieners, wordt geïnstalleerd door de Avignon paus Urbanus V het geven van instructie te verstrekken aan jonge mensen, rijk of arm, begaafd studies. Na deze korte periode zal de abdij geleidelijk afnemen.

Saint Roman klooster is geen Bati. Monastieke constructies bestaan ​​uit de Romeinse tijd, maar het kasteel verhuisd naar hun locatie, te vernietigen of te wijzigen deze gebouwen in de richting van een meer civiele bezetting.

Stacks Image 331
Als de campagne vestingwerken veertiende eeuw is dramatisch de verschijning van de rotswanden veranderd door het snijden van de verticale grot belangrijke elementen susistent:
- De kapel van meer dan 100 m2 met gewelfde Romaanse hart en het hoofdkwartier voor in de rots uitgehouwen op hetzelfde moment.
- Cellen die de eerste monniken begroet voordat ze misschien een tijd onbekend slapen in slaapzalen als gevolg van de Benedictijner gewoonte te nemen. Ze beklommen de rots of geleend schalen om te passen in deze kleine onderdelen met smalle openingen. De grote belangstelling van de troglodytic het leven is om te genieten van de consistentie Thermische heersende metro en onderhoudt, met een minimum aan contact met de buitenwereld, een temperatuur van 14-16 ° C het hele jaar door. De meeste van deze cellen werden toegewezen aan diverse toepassingen in de Middeleeuwen: pers en graansilo's in het bijzonder.

In 1538, Psalmody werd geseculariseerd in college van kanunniken geïnstalleerd in Aigues-Mortes. St. Roman wordt verkocht aan een persoon die voltooit de versterking en vervangt bepaalde kloostergebouwen vanaf het terras van een klein kasteel.

Uitgezonden in verschillende families in het gebied, het kasteel van St-Roman uiteindelijk ontmanteld in de eerste helft van de negentiende eeuw. door de laatste eigenaar die verkoopt alle stenen.

Lang bleef verwaarloosd, de Vereniging voor Geschiedenis en Archeologie van Beaucaire zich ertoe, vanaf de jaren '60, opgravingen op de site en de verwijdering ervan. Kennis van de site te danken aan deze liefhebbers.

De stad Beaucaire in 1988 werd de eigenaar verkrijgt de indeling Historisch Monument in 1991, die zal beginnen werken aan veiligheid en ontwikkeling te consolideren.
Stacks Image 332
Op nog geen 15 munuten rijden ten noord westen van Beaucaire kun je je auto parkeren.
Na een wandeling van een kwartier door het mediterrane woud (garrigue) ben je bij de abdij.
Voor de meest actuele bezoektijden en kosten kun je het beste op de site kijken

link: Saint-Romanabdij
Stacks Image 333
Stacks Image 334
Stacks Image 335