Grotte de la Salamandre:

Deze grotten zijn slechts sinds enkele jaren bekend en mede dank zij de zorgvuldige ontsluiting kun je hem beleven zoals hij voor het eerst tijdens zijn ontdekking in 1965 eruit zag.
Niet alleen kun je de grot bezichtigen, ook bestaat de mogelijk om als de eerste ontdekkers abseilend de grot binnen te gaan. Je behoeft geen geoefend klimmer te zijn, maar een goede portie durf kan geen kwaad om meer dan 50m diep gat te stappen.
attracties
Op de link beneden aan deze pagina die je naar de website bengt kun je onder "le grand rappel" de informatie vinden hoe je deze afdaling ook kunt maken (in het hoogseizoen kun je zelfs elk uur afdalen).
attracties
Geschiedenis
In augustus 1965 is een team van speleologen uit Nîmes voor de eerste keer afgedaald in de grotten. De naam "Salamander" dank hij aan een schattige zwarte met gele kikker die ze vonden op de bodem van de grot.
De plannen om de grot te ontwikkelen onstonden al in 2007. Door geldproblemen en de bescherming van de aanwezige vleermuizen is pas in april 2011 een eerste aanvang gemaakt. Vele obstakels moesten worden verholpen zoals voorkomen dat de temperatuur in de grot zou toenemen (er is uitsluitend led verlichting toegepast) In 2011 werd een aanvang gemaakt met de toegangstunnel naar Grotte de la Salamandre.
De Incredible Cave Salamander opende haar deuren voor het publiek voor het eerst op 1 juni 2013.
Grotte de la Salamandre
Mejannes le Clap
telefoon: 09 88 18 28 34
link: Grotte de la Salamandre

attracties