• De maandag morgen markt in Alès is iets waar je eens geweest moet zijn
  • Het hele centrum van Uzes is één grote markt
  • Alès heeft een overdekte dagmarkt

De marken in de Gard

Wat is er nu leuker om in je vakantie op de dorps en stad markten te snuffelen of je iets leuks tegen komt, een leuk aandenken aan de vakantie, even een goedkope zwembroek die je vergeten was mee te nemen of gewoon je groeten of vlees voor de maaltijd.
Er zijn zeer vele markten in de Gard, waarvan je ten minste de zaterdag markt van Uzes eens moet hebben gezien. Dat is een streektmarkt die het hele centrum, de pleinen en de rondweg elke zaterdag in bezit nemen voor van alles wat je maar kunt bedenken. Erg druk maar echt de moeite waard.
Een tweede mark die bekent staat is de dinsdag avond markt van Anduze die in de twee zomer maanden in de late avond als het donker begint te worden begint. Echt een markt om een souveniertje te zoeken.
De markten van ales, vooral die van maandag morgen zijn echt bedoeld voor kleding schoenen, make-up, potten en pannen en seizoens kleding.
Verder zijn er nog vele specifieke markten per seizoen zoals de bloemen markt of de de antiekmarkt in Barjac. Deze antiekmarkt vind twee keer per jaar plaats en geniet een zekere faam en trekt ook internationale deelnemers en bezoekers. Oorspronkelijk werd de markt gehouden op een overdekt plein op de plek waar nu het pleintje voor het gemeentehuis is. Tegenwoordig wordt daar het terrein tussen de doorgaande weg en het oude centrum voor gebruikt en strekt de markt zich ook uit tot in de nauwe straatjes van het oude centrum.

Ik ben me bewust dat lang niet alle markten hier aangeven worden maar elk jaar hoop ik er weer een paar toe te voegen. De belangrijkste in de Gard kun je op deze stite al wel vinden.