Restaurants: L'Atelier de Marie te Alès

huisindegard
huisindegard

Dit goed lopende moderne restaurant maakte vroeger deel uit van een keten “au Bureau” en is medio 2015 door de bediening overgenomen. Het ligt langs de Gardon op de hoogte van het fontein in de Gardon. De kaart en kwaliteit is nagenoeg gelijk gebleven en zeker een bezoekje waard. Het heeft binnen een lichte en beetje vroeg Amerikaanse uitstraling gekregen. Je zult in de zomer natuurlijk buiten onder een van de vele parasols zitten. Verder vind je op de kaart pizza's, salades (een feest), super hamburgers en vlees gerechten. De desserts en met name ijscoupes zijn overweldigend en moet je een keer geprobeerd hebben.
De lokale bevolking komt hier ook heel regelmatig en begint dat met een van de cocktails waar ze zo bekend om staan. Ook tijdens de middag kun je hier (weliswaar 2 gangen (naar keuze vooraf en hoofd of hoofd en dessert)) een heerlijke maaltijd voor ongeveer 14 euro krijgen. Zeker op maandagmorgen als er markt in Alès is, is dit een aanrader (wel even reserveren!). Dit restaurant is het hele jaar door zowel in de middag als avond open.
Binnen is het ook erg leuk aangekleed en laten de vele flatscreens je exotische plaatsen en gebeurtenissen zien. Gezien de hoeveelheid zon speelt het zich natuurlijk voornamelijk buiten op het terras af, in het weekend life muziek en verder redelijk moderne muziek op de achtergrond. Een waternevel zorgt regelmatig voor verkoeling als het weer eens een hele warme dag is. De prijs ligt een wat hoger als die in de omgeving maar je zit er leuk, de cocktails, pizza's en het ijs en de cappuccino zullen nog lang in je geheugen blijven. Pizza's even boven de €10, hamburgers rond €16 en vleesgerechten rond €21. Voor de volledige kaart kun je op de Facebook page van L’Atelier de Marie kijken
link: L’Atelier de Marie