• Beaucaire heeft naast een prachtig oud centrum ook een haven

Beaucaire:

  Algemeen
  Beaucaire staat bekend vanwege zijn drukbezochte markt waar elk jaar zeer veel mensen op af komen. Deze markt wordt jaarlijks in juli in de buurt van de arena van Beaucaire gehouden, op het Chama de Foire. Deze markt bestaat al zeven eeuwen en werd in 1217 ingesteld. Een andere bezienswaardigheid is het 11de-eeuwse slot, dat na een restauratie in de 13de eeuw door Richelieu werd verwoest. De ruïnes bevatten een driehoekige toren, hofjes en een Romaanse kapel. Bezienswaardig zijn ook de Chapelle St-Louis en het Hôtel de Ville.
  Beaucaire
  huisindegard.nl Beaucaire
  Beaucaire
  atracties

  Mas des Tourelles:

  Stacks Image 2
  Deze oude Gallo-Romeinse villa met werkplaatsen en ovens van pottenbakkers die waarschijnlijk van het Augustijner tijdperk dateren, ligt vlakbij Beaucaire.

  Tussen de eerste en tweede eeuw, op een oppervlakte van 135 hectare, werden voornamelijk druivenranken en waarschijnlijk ook olijfbomen gecultiveerd. De wijnproductie was dusdanig dat de villa, in haar rustica vertrek, verschillende ovens had om amfora’s te bakken. Dankzij de beroemde Gallische amfora type ‘Gauloise IV’, goed gekend onder de Gallo-Romeinse pottenbakkers van Narbonne, wordt het mogelijk om de wijnproductie van het Languedoc-Roussillon gebied naar de vier hoeken van het Romeinse Rijk te exporteren.
  In het buitenhuis Mas des Tourelles kan men de oude Romeinse beschaving ‘aanraken’: de reconstructie van een ‘cella vinaria’ (kelder met pers, dolia en amfora’s) in ware grootte en in werking als ook de reconstructie van de wijngaard geven waardevolle aanwijzingen over de Gallo-Romeinse wijnbouw van destijds. Het eethuis en zijn amfora’s evenals de Gallo-Romeinse wijngaard kunnen worden bezocht en de Romeinse wijnen zijn er te proeven. Jaarlijks worden er in september Romeinse wijnoogsten georganiseerd.

  Mas des Tourelles is het hele jaar door geopend, echter de openingstijden verschillen per seizoen. Bezoek even de website voor exacte tijden.

  Mas des Tourelles

  Stacks Image 6
  Stacks Image 9