• Grau du Roi heeft een hele leuke vissershaven
 • Grau du Roi heeft mooie en suoer brede brede zandstranden
 • Uitzicht vanaf het strand van Grau du Roi
 • Ook veel vertier zoals surfles, jetski kun je allemaal vanaf het strand doen

Grau du Roi:

  Algemeen
  Le Grau du Roi / Port-Camargue, Vissersdorp en toevluchtsoord voor watersporters. Le Grau du Roi, oorspronkelijk bewoond door enkele vissersfamilies rond een 'grau' (een kreek tussen zee en strandmeer), ontstaat langzamerhand aan weerskanten van de vaargeul die in 1725 gegraven werd. De inwoners vestigen zich er definitief aan het eind van de 19de eeuw. In 1910 wordt de spoorlijn aangelegd en vanaf dat moment krijgt de plaats het statuut van' officieel strand' van Nîmes waarna het zich tot een badplaats ontwikkelt. Deze badplaats, die in 1969 allure krijgt met de aanleg van Port-Camargue, wordt jaarlijks door 200.000 vakantiegangers bezocht.
  Aan de ene kant een luxe en autovrij jachthavengebied waar marina's worden afgewisseld met vaargeulen. Aan de andere kant een historisch dorp, dat zich uitstrekt rond het kanaal en langs de brede zand stranden, en dat de bezoeker een breed scala aan attracties en diensten biedt. Als je langs de lange boulevard loopt kom je langs ressorts, attractieparken (met waterglijbanen voor de ouderen of een baby park) restaurants en attracties als onder deze specifieke tab aangegeven op deze site.
  Elke vakantie bezoeken wij deze standen, nog geen uurtje rijden van ons vakantiehuis. Gebruikmakend van de Franse gewoonte om 12:00 uitgebreid te gaan tafelen, mikken wij meestal om rond de tijd aan te komen: niet alleen een strand voor jouw alleen maar ook een kosteloze parkeerplaats aan het strand!
  Grau du Roi
  Grau du Roi
  Grau du Roi
  Grau du Roi
  Attracties
   Zwemmen
   Grau du Roi is een groot dorp aan de kust met een vissershaven en leuke restaurantjes, markt maar met vooral langgerekte en heel erg brede zandstranden. Onder "plaatsen" is op deze website een speciale pagina aan dit leuke dorp geweid (link). Op deze pagina gaan we wat verder in op het strand en kusten rondom Gray du Roi.
   Vanaf ongeveer Mei vind je al vele zonaanbidders en zwemmers als het zonnetje doorkomt.
   Grau du Roi deelt het strand in twee gedeelten in, aan de zijde van Montpellier strand tot aan La Grande Motte. Langs dit strand staat af en toe een restaurant of tentje waar je drankjes en snacks kunt krijgen.
   Zwemmen bij Grau du Roi
   Zwemmen bij Grau du Roi
   Aan de andere kant loopt het strand van ongeveer 3km eerst langs winkels en restaurants en verder langs woonparken tot en met de grote haven voor plezier vaartuigen. In het midden vind je een groep attracties en restaurants. Onder de attracties is het grote aquarium (zie voor details onder Grau du Roi of attracties), minigolf en kleuter water paradijs.
   Vlak voor de grote haven voor pleziervaartuigen kun je in een baai een windsurf school vinden.

   Je kunt deze locatie vinden onder "Grau de Roi" op deze Google map kaart
   Zwemmen bij Grau du Roi
   Zee aquarium
   Stacks Image 2
   Stacks Image 6
   Aan de kust nabij Le Grau du Roi is een fantastisch zee aquarium met vele soorten bassins zoals o.a. Middellandse zee, Tropische maar ook een haaien tunnel ontbreekt niet. Ook een theater met zeehonden is natuurlijk aanwezig. Het is het hele jaar geopend de tijden verschillen per seizoen. Kijk op de website voor exacte tijden. Goed in te  plannen met een dagje strand omdat een van de breedste Franse middellandsezee stranden op 50 meter van dit evenement ligt. In de avond lekker eten in Le Grau du Roi en daarna slenteren door de leuke straatjes en je hebt een perfect dagje uit.

   Je kunt dit park vinden onder "Zee Aquarium" op deze Google map kaart

   Link: Zee aquarium
  Markten
  Elke dag zijn er in de straatjes oostelijk van de rivier en parallel aan de kust vele stalletjes en winkeltjes die alles bieden wat een toerist maar wil en zoekt.