• La Roque sur Cèzè is een klein bergdorpje aan de Cèzè
 • Dit dorpje is vooral bekent om de stroomversnellingen
 • Maarook zwemmen en pootje baden maakt deze plek uniek
 • Een goed overzicht van slechts een klein gedeelte van de mogelijkheden

La Roque sur Ceze:

  Algemeen
  La Roque-sur-Cèzè
  La Roque-sur-Cèzè
  Dit mooie, op een heuvel gebouwde plaatsje met rond de 200 inwoners staat niet voor niets op de lijst van Franse dorpen met historisch erfgoed. Als je uit het noorden komt ga je over de hele smalle brug, die met 13 bogen terecht op de monumentenlijst staat, naar het dorp toe. Het dorpje wordt behalve zijn steile steegjes gekenmerkt door een Romaanse kapel en een aantal voorname gebouwen met aan de top van de heuvel en het dorp een kasteel.
  Door de stille en smalle steegjes geplaveid met ronde keien die langs de huizen en tuinen omhoog loopt is het een  groot voetgangers gebied. Je kunt je auto parkeren beneden aan de rivier (in het hoog seizoen tegen betaling).
  La Roque-sur-Cèzè
  La Roque-sur-Cèzè
  Bezoek dit dorp met de andere dorpen die in het noord-oosten van de Gard beschreven staan op deze site of met een dagje zwemmen in de beroemde en beruchte watervallen van de Sautadet die zich aan de voet van het dorp bevinden.
  La Roque-sur-Cèzè
  La Roque-sur-Cèzè
  attracties
  La Roque sur Cèzè is de ultieme plek als je van stroomversnellingen en watervallen houd. Velen hebben dit plekje gevonden en je dient te betalen voor een parkeerplaats (€3,50 in 2012), maar de moeite meer dan waard. Niet geheel ongevaarlijk, er worden pamfletten uitgedeeld dat je hier niet moet zwemmen, dus echt minder geschikt voor de kleintjes. Vanaf 10 jaar en onder strikt toezicht kun je zeker wel een rots vinden waar je van af durft te springen.

  Ouders let op dat alleen gesprongen wordt waar anderen met gelijke leeftijd dat al een tijdje doen. Er zijn zeer vele zelfs dodelijke ongelukken gebeurt dus een waarschuwing is zeker op zijn plaats.

  Hiernaast zie je zo'n waaghals die van bovenaf een sprong waagt. Hieronder zie je tot slot dat je iets verderop voldoende mogelijkheden hebt om leuk te zwemmen in de snel stromende rivier.

  Je kunt deze locatie vinden onder "La Roque sur Cèzè" op deze Google map kaart
  huisindegard
  huisindegard