Bijzonderheden van La-Roque-sur-Ceze
Bijzonderheden van La-Roque-sur-Ceze
Bijzonderheden van La-Roque-sur-Ceze

La Roque sur Ceze:

Ajax Loader Gif

La Roque-sur-Cèzè
La Roque-sur-Cèzè
Dit mooie, op een heuvel gebouwde plaatsje met rond de 200 inwoners staat niet voor niets op de lijst van Franse dorpen met historisch erfgoed. Als je uit het noorden komt ga je over de hele smalle brug, die met 13 bogen terecht op de monumentenlijst staat, naar het dorp toe. Het dorpje wordt behalve zijn steile steegjes gekenmerkt door een Romaanse kapel en een aantal voorname gebouwen met aan de top van de heuvel en het dorp een kasteel.
Door de stille en smalle steegjes geplaveid met ronde keien die langs de huizen en tuinen omhoog loopt is het een  groot voetgangers gebied. Je kunt je auto parkeren beneden aan de rivier (in het hoog seizoen tegen betaling).
La Roque-sur-Cèzè
La Roque-sur-Cèzè
 
Bezoek dit dorp met de andere dorpen die in het noord-oosten van de Gard beschreven staan op deze site of met een dagje zwemmen in de beroemde en beruchte watervallen van de Sautadet die zich aan de voet van het dorp bevinden.
La Roque-sur-Cèzè
La Roque-sur-Cèzè

Ceze bij La Roque sur Ceze

Algemeen:
Deze rivier loopt in het noorden van de gard ontspringt in de Cevennen en mond uit in de Rhône. Op enkele plaatsen is het in verband met gevaarlijke stromingen verboden te zwemmen.

La Roque sur Ceze
Dit is de ultieme plek als je van stroomversnellingen en watervallen houd. Velen hebben dit plekje gevonden en je dient te betalen voor een parkeerplaats (€3,50 in 2012), maar de moeite meer dan waard. Niet geheel ongevaarlijk, er worden pamfletten uitgedeeld dat je hier niet moet zwemmen, dus echt minder geschikt voor de kleintjes. Vanaf 10 jaar en onder strikt toezicht kun je zeker wel een rots vinden waar je van af durft te springen.

Ouders let op dat alleen gesprongen wordt waar anderen met gelijke leeftijd dat al een tijdje doen. Er zijn zeer vele zelfs dodelijke ongelukken gebeurt dus een waarschuwing is zeker op zijn plaats.

Hiernaast zie je zo'n waaghals die van bovenaf een spring waagt. Hieronder zie je tot slot dat je iets verderop voldoende mogelijkheden hebt om leuk te zwemmen in de snel stromende rivier.

Je kunt deze locatie vinden onder "La Roque sur Ceze" op deze Google map kaart
huisindegard
huisindegard