huisindegard.nl Vezenobres
huisindegard.nl Vezenobres
huisindegard.nl Vezenobres
huisindegard.nl Vezenobres
huisindegard.nl Vezenobres

Vézénobres:

Ajax Loader Gif

Huisindegard.nl Vezenobres
Vézénobres is één van die dorpen waar je je meteen toe aangetrokken voelt, vanaf de eerste stappen die je er zet, wil je nog maar één ding: de straatjes oplopen, die het doorkruisen als de wallegangen - langsscheepse gangen onder het hoofddek van een schip, om steeds hoger te klimmen.
Je zult dan uiteindelijk op het uitzichtpunt boven het dorp belanden met een prachtige geglazuurde oriënteringstafel waarop je een weergave van de omgeving en plaatsen ziet. Op heldere dagen kun je randen van de Alpen in het oosten en de cevenen in het westen met de Mont Agual zien.

Hieronder zie je een afbeelding van de steen waarop de omgeving staat afgebeeld.
Vezenobres
Vezenobres
Want vanuit de middeleeuwse stad aan de voet van de Cevennen, vastgeklemd op een rotspunt van 219 meter hoog die de samenloop van de Gardon d'Alès en de Gardon d'Anduze domineert, kun je alles overzien. De oriënteringstafel op de top, die de wandelaar uitleg geeft van het grenzeloze uitzicht, getuigt hiervan.

Voordat Vézénobres over de Voie Régordane waakte, was het één van de 24 versterkte plaatsen die de Romeinse kolonie Nîmes beschermden. De stad heeft de rijke architectuur van de 12e tot 14e eeuw weten te bewaren tegen de aanvallen van het schreeuwerige modernisme. Het is vanaf de Middeleeuwen beroemd om zijn productie van gedroogde vijgen, welke traditie het onlangs een nieuw elan gegeven heeft. Een boomgaard met 800 bomen heeft tot doel een honderd variëteiten te behouden, terwijl twee jaarlijkse feesten tientallen producenten en duizenden bezoekers trekken.
JWdH Vezenobres
JWdH Vezenobres
Deze Twee restaurants liggen op 10 minuten rijden van Vézénobres, maar kunnen niet onvermeld blijven als je een bezoek aan dit mooie dorp hebt gemaakt


In Mei 2011 is dit leuke restaurant genaamd "Le pre en Bulle" geopend. Het wordt gerund door een Belgische familie die via vakanties met de Gard in aanraking kwamen. Het is altijd zijn wens geweest van de eigenaar een restaurant te runnen en heeft in zijn carrière na het afmaken van de hotel school te Brussel enkele jaren in het management in Spanje en vijf jaar in een geweldig restaurant in de buurt van Avignon gewerkt. De uitmuntende keuken komt dus niet zomaar ergens vandaan. Ook tussen de middag kun je er een uitstekende "plat du jour" nuttigen voor een onbegrijpelijke lage prijs. Let wel even op want in het voor seizoen is dit restaurant uitsluitend rond het weekend in de avond open. Woensdag zowel in laag als hoog seizoen dicht.
225239_147688658634107_147684555301184_268352_7792303_n 227042_147688675300772_147684555301184_268353_2724280_n
Op Le Pre en Bulle welke aan een klein weggetje direct aan de route nationaal tussen Ales - Uzes ligt even voorbij de cave van Euzet kun je makkelijk over het hoofd zien. Dus let op 300m voorbij de cave van Euzet in de richting van Uzes rechts het landweggetje in dan vind je het van zelf.
Zowel binnen, op het terras buiten of, zoals de naam aangeeft op het gras, kun je je favoriete stekje zeker vinden. De kaart, a la carte en menu vind je goede traditionele gerechten aangevuld met een Belgisch tintje zoals mosselen en frites.
we het landschap ontdekken in een groene oase tussen de wijngaarden en velden met wilde bloemen, de eetkamer is net zo gezellig met warme kleuren voor wanden en houtwerk honing kleur.
Prijzen zijn goed en gemiddeld tov de op deze site genoemde restaurants.
link: le Pre en BUlle
tel 046643281 5
Een 6 holes baan, 19 par

op 5 minuten afstand van Vézénobres of 15 minuten van Alès
Zie internet site voor kosten en aanmelding.

U vind een overzicht van alle Golf banen in de Gard hier

Link naar deze golfbaan: Ribaute les Tavernes