• Vezenobres een romantisch bergdorpje 7km ten zuiten van Alès
 • Natuurlijk heeft dit dorp prachtige vergezichten
 • Ook vanuit hetdorp prachtig uitzicht op de omgeving
 • Zonder te klimmen vanaf de hooggelegen parkeerplaats
 • Uitzicht vanuit de ingang van de VVV

Vézénobres:

  Algemeen
  Huisindegard.nl Vezenobres
  Vézénobres is één van die dorpen waar je je meteen toe aangetrokken voelt, vanaf de eerste stappen die je er zet, wil je nog maar één ding: de straatjes oplopen, die het doorkruisen als de wallegangen - langsscheepse gangen onder het hoofddek van een schip, om steeds hoger te klimmen.
  Je zult dan uiteindelijk op het uitzichtpunt boven het dorp belanden met een prachtige geglazuurde oriënteringstafel waarop je een weergave van de omgeving en plaatsen ziet. Op heldere dagen kun je randen van de Alpen in het oosten en de cevenen in het westen met de Mont Agual zien.

  Hieronder zie je een afbeelding van de steen waarop de omgeving staat afgebeeld.
  Vezenobres
  Vezenobres
  Want vanuit de middeleeuwse stad aan de voet van de Cevennen, vastgeklemd op een rotspunt van 219 meter hoog die de samenloop van de Gardon d'Alès en de Gardon d'Anduze domineert, kun je alles overzien. De oriënteringstafel op de top, die de wandelaar uitleg geeft van het grenzeloze uitzicht, getuigt hiervan.

  Voordat Vézénobres over de Voie Régordane waakte, was het één van de 24 versterkte plaatsen die de Romeinse kolonie Nîmes beschermden. De stad heeft de rijke architectuur van de 12e tot 14e eeuw weten te bewaren tegen de aanvallen van het schreeuwerige modernisme. Het is vanaf de Middeleeuwen beroemd om zijn productie van gedroogde vijgen, welke traditie het onlangs een nieuw elan gegeven heeft. Een boomgaard met 800 bomen heeft tot doel een honderd variëteiten te behouden, terwijl twee jaarlijkse feesten tientallen producenten en duizenden bezoekers trekken.
  JWdH Vezenobres
  doorkijkje vanuit terras
  Attracties

  Ribaute les Tavernes

  6 holes baan, 19 par

  Ligging:
  Op 5 minuten afstand van Vézénobres of 15 minuten van Alès
  Zie internet site voor kosten en aanmelding.

  Link naar deze golfbaan: Ribaute les Tavernes
  Restaurants
   Le Relais Sarrasin
   Aan de rand van Vézénobres en aan de doorgaande weg naar Alès kun je Hotel restaurant Sarrasin vinden. Het restaurant is meer dan uitstekend, heeft vele kleine gerechten die oogverblindend en tongstrelend zijn. Als je een plek zoekt om een avond heerlijk en uitgebreid te tafelen zoek dan niet verder dit is het.
   Sarrasin is lid van “de la confrérie des restaurateurs du métier du Gard” evenals het in deze website genoemde restaurant Le Riche.
   Wij hebben hier voornamelijk in het voor en naseizoen meestal ’s avonds en binnen gegeten in een sfeer die meer weg heeft van een gezellige woonkamer dan restaurantzaal.
   Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag avond en heeft vaak thema avonden.
   Link: Sarrasin
   “sarrasin”
   La P'tite Échoppe
   “LaPtiteEchoppe3”
   Vezenobres is een bezoek meer dan waard maar als je dit pannenkoeken restaurant hebt ontdekt weet ik zeker dat je hier regelmatig te vinden bent! Heerlijke crepes op Bretonse manier, hartig of zoet. De Hartige pannenkoeken zijn op basis van boekweit en de zoete pannenkoeken zijn zoals je van de franse crepes kunt verwachten.

   Wij zijn echt gevallen voor de aardige eigenaren die dit restaurant uit hobby en passie uitvoeren. Hij heeft een groot deel van zijn leven zijn mobile crêperie gerunt en nu hij van zijn pensioen geniet maakt hij de crepes puur voor zijn plezier om een ieder te kunnen laten proeven hoe crepes ook kunnen smaken.

   Je kunt het restaurant het beste vinden als je vanaf de provinciale weg links van het plein de weg parallel aan de provinciale weg neemt en dan na 200m rechts stijl naar boven rijdt tot aan de parkeerplaatsen boven maar vlak onder het dorp. Daar is een lange trap naar boven (hele klim) die langs de VVV leid. Als je boven op het pleintje midden in het dorp komt ga je naar links. Je vind La Petite Échoppe dan na 100m aan je rechter hand.

   je kunt deze crêperie ook vinden op facebook via onderstaande link
   La P’tite Échoppe
   “LaPtiteEchoppe1”
   “LaPtiteEchoppe2”