Fietsen over het spoor "Velo-Rail" op zijn frans:

Op een half uur rijden kun je vanaf station van Thoiras op een fiets over het spoor fietsen. Het spoor van de stoomtrein door de Cevennen wordt hiervoor gebruikt tussen Anduze en St Jean du Gard. Je kunt het traject zowel overdag als in de avond afleggen.
De avond (vertrek 19:00) heeft wel een extra dimensie omdat hierbij ook een picknick is inbegrepen en je aan het eind van het seizoen in het donker over het spoor terug rijd.
Ondanks dat je ook moet klimmen is het geen inspannende activiteit dus zeker ook een aanrader voor kinderen. De spoorfiets heeft twee plaatsen om te trappen en tot 3 om te zitten. Wij hebben ook meegemaakt dat de vader met 1 of twee kinderen op de ene spoorfiets zat en de moeder met de andere kinderen op een andere.
“Velo-rail”
“Velo-rail”
De aanbevolen afstand tussen twee spoor fietsen is ten minste 50 meter zodat een ieder zich alleen op het traject waant. Indien een gezin twee spoorfietsen gebruikt mogen deze wel op korte afstand van elkaar rijden.

Het is een fantastisch mooi traject wat gefietst wordt, over vele bruggen met prachtige vergezichten en door lange tunnels kronkelt het spoor door de Cevennen.
Tijdens de tocht bij avond wordt op een station een mand per gezin afgegeven waarin de picknickmaaltijd zich bevind inclusief bestek en fles water.
Tijdens het eten wordt er ook volop rode wijn, witte wijn en rose geschonken. Voor de kinderen is er limonade water. Als gezegd vertrek is 19:00 en aankomst na maaltijd is rond 22:30.

Reserveren (beste is voordat je op vakantie gaat) is een must omdat er slechts een beperkt aantal plaatsen zijn. Vooral voor Augustus (vakantie fransen) moet je in juni al boeken om van een plaatsje verzekert te zijn.

link: Velo-rail door de Cevennen
“Velo-rail”