Kanoën op de Cèze of Gardon:

attracties
attracties
Kanoën is zeker een leuke attractie voor het hele gezin, je dient echt geen geoefende kanoër te zijn om een van deze besproken tochten te maken. Begin niet met de langste tocht als je het nooit eerder hebt gedaan maar een tocht van 4 of 8 km is zeker ook door 10 jarigen zelfstandig te volbrengen.
Er zijn zeer veel mogelijkheden, van de op deze site beschreven bedrijven hebben we elk meerdere keren gebruik van gemaakt en zijn we zeer tevreden over de service.

De Cèze en de Gardon zijn de twee rivieren in de Gard die elk verschillende mogelijkheden kennen om leuke afdalingen te maken. De afdalingen variëren van 2 uur tot enkele dagen. In de zomer zijn in de Gardon niet altijd alle trajecten mogelijk in verband met een lage waterstand. De basis afdalingen die onder de pont du Gard door gaan zijn meestal wel mogelijk en bied echt een prachtige aanblik als je onder dit Romeinse wonder door peddelt. Ook bied dit ten opzichte van de Cèze een leuke stop waarbij je een versnaperingen kunt kopen want een lekker ijsje op zijn tijd is nooit weg!

Kanoën is een leuk dagje uit vooral als je hier en daar even aanlegt voor een picknick of een duik in het water. Let er bij het uitzoeken van het verhuurbedrijf vooral op dat je een tocht uitzoekt waarbij je op het eindpunt goed kunt zwemmen of iets te doen hebt. Je wordt vaak om het uur opgehaald dus als je dan wat te doen hebt tot het busje je op komt halen is wel zo prettig.
Je kunt rustig je foto toestel en wat versnaperingen mee nemen want die kun je opbergen in een waterdichte ton.