Doen:

Deze pagina's geven je informatie om een dagje uit te plannen. Er is bijzonder veel te doen in en om de Gard en je zult hier dan ook een selectie vinden van tripjes of bezichtigingen die we zelf gedaan hebben. De ervaringen die er bij staan staan zijn natuurlijk onze persoonlijke bevindingen. De meeste van de genoemde items zijn van ons huis binnen een uur te bereiken. Nogmaals we zijn niet compleet, mocht je zelf een leuk of interessant onderwerp in de Gard hebben of weten laat het ons dan weten in een email (zie links onder aan de pagina) dan zal het zeker geplaatst worden.
Stacks Image 370
Golf:
Uit de golfbanen zijn er een 5 tal geselecteerd en die je kunt vinden onder deze link (heading van deze paragraaf) op een uur rijden vanaf het huis (centraal in de Gard). Naast de 4 volwaardige banen vind je een 9 holes baan op 5 minuten van het huis.
Stacks Image 371
Wandelen:
Als wandelgebied wordt de Gard doorsneden door verschillende GRANDES RANDONNÉES zoals de GR 6 (Beaucaire, Anduze, Aigoual), de GR 7 (Barre des Cévennes, Aigoual, Navacelles), de GR 42 (Beaucaire, Pont-Saint-Esprit, Aiguèze langs de Rhône), de GR 66 (rond de Aigoual) of de GR 67 (grote lus door de Cevennen). In totaal meer dan 9.000 kilometer gemarkeerde en goed bijgehouden wandelpaden. Over de veepaden in de Cevennen doet het adembenemende panorama van Mont Aigoual met zijn groene bossen u versteld staan. Over de paden door de garrigue wordt u betoverd door de geur van aromatische kruiden en als u een zijpad inslaat verschijnt de Pont du Gard die in al zijn glorie boven de Gardon uitrijst.
Kanoën:
In de twee grote rivieren die door de Gard stromen zit in de zomer ook voldoende water om leuke afdalingen te maken. Er zijn verschillende partijen die leuke en verzorgde aanbiedingen hebben. In deze site zijn er 4 opgenomen waarvan twee zelfs meerdraagse mogelijkheden hebben. Uiteraard heb ik ze niet allemaal geprobeerd dus als iemand die ervaring wel heeft en zou willen delen, houd ik me aanbevolen!
Vissen:
In welk departement kun je om 7 uur ‘s morgens nog een tonijn vangen, om 10 uur een snoek, om 2 uur ’s middags een black- bass, om 4 uur een meerval om te eindigen met een schotel wilde forellen rond 7 uur ‘s avonds? In de Gard natuurlijk! Met rivieren als de Rhône, de Vidourle, de Dourbie, de Cèze, de Gardons en de Middellandse Zee biedt het departement inderdaad een verscheidenheid aan mogelijkheden voor SPORTVISSERS, met meer dan 50 vissoorten. In de Gard zit de emotie aan de andere kant van de lijn!
Stacks Image 372
overig:
Wat dacht je van paragliden