huisindegard La Roque sur Ceze
huisindegard La Roque sur Ceze
huisindegard La Roque sur Ceze
huisindegard La Roque sur Ceze

Ceze bij La Roque sur Ceze

Algemeen:
Deze rivier loopt in het noorden van de gard ontspringt in de Cevennen en mond uit in de Rhône. Op enkele plaatsen is het in verband met gevaarlijke stromingen verboden te zwemmen.

La Roque sur Ceze
Dit is de ultieme plek als je van stroomversnellingen en watervallen houd. Velen hebben dit plekje gevonden en je dient te betalen voor een parkeerplaats (€3,50 in 2012), maar de moeite meer dan waard. Niet geheel ongevaarlijk, er worden pamfletten uitgedeeld dat je hier niet moet zwemmen, dus echt minder geschikt voor de kleintjes. Vanaf 10 jaar en onder strikt toezicht kun je zeker wel een rots vinden waar je van af durft te springen.

Ouders let op dat alleen gesprongen wordt waar anderen met gelijke leeftijd dat al een tijdje doen. Er zijn zeer vele zelfs dodelijke ongelukken gebeurt dus een waarschuwing is zeker op zijn plaats.

Hiernaast zie je zo'n waaghals die van bovenaf een spring waagt. Hieronder zie je tot slot dat je iets verderop voldoende mogelijkheden hebt om leuk te zwemmen in de snel stromende rivier.

Je kunt deze locatie vinden onder "La Roque sur Ceze" op deze Google map kaart
huisindegard
huisindegard