• A description about the image goes here
  • A description about the image goes here
  • A description about the image goes here

Bambouseraie:

De Bambouseraie ligt net even ten noorden van Anduze en is goed te combineren met andere leuke attracties tot een dagje uit in deze omgeving.
Deze informatie kunt U ook vinden met alle andere attracties onder de plaats: Anduze
De Bambouseraie is een park of eigenlijk een aaneenschakeling van kleine parken elk met eigen thema. De voornaamste gebruikte bomen en struiken behoren tot de bamboe achtige en worden aangevuld met prachtige bloemen en tropische planten.

De Bambouseraie is in 1955 door de amateur botanist Eugène Mazel (1828-1890) ge-disigned. Hij had een fortuin verdient in de specerijen handel en heeft dat werkelijk tot op zijn laatste cent in 1890 gespendeerd in het uitbreiden en verfraaien van zijn droom.
Het klimaat en benodigde grondsoort was aanwezig op deze plaats in de Gard, het derde noodzakelijke ingrediënt: "water" moest worden opgevoerd vanuit de Gardonne. Hij heeft een fabelachtige hoeveelheid planten (bamboe achtigen) samengebracht. De kosten die dit met zich meebracht met name voor de watervoorziening heeft hem doen failliet gaan.

Deze plantage is een bezoek van ten minste 2 uur meer dan waard en goed te combineren tot een dag tripje samen met de trein door de Cévennes.

Link naar de Bamboe plantage bambouseraie

Onderstaand een goede impressie via youtube: