Markten in de Gard
> De Gard > Markten in de Gard 

Markten in de Gard

Er zijn vele leuke en toeristische markten in de Gard naast de dag markten kun je de laatste jaren ook steeds meer avondmarkten bezoeken. Naast de markten die veelal voor toeristen zijn bedoeld zijn er ook thema markten zoals de antiek/brokante matrkt van Saint Ambrois die twee keer per jaar gehouden wordt. Hieronder staan de markten die wij altijd wel een bezoekje brengen als we in frankrijk zijn.
Groente, Fruit en gebruiks goederen
Alès

"Markten in Alès"

Alès kent vele markten, de grootste is op maandag morgen wanneer er rondom de Saint Jean kathedraal en vele straten daaromheen de meest uiteenlopende spullen te verkrijgen zijn. Bijvoorbeeld voor kleding zit je hier goed, van ondergoed tot warme winterjassen en slippers tot bergschoenen. Zo kun je naast kleding ook keuken spullen of planten voor in de tuin op deze markt vinden. De prijzen voor met name de kleding op de maandag markt zijn bijzonder laag. Mocht je je zwemkleding vergeten zijn, hier op de markt van Alès kun je vanaf 5 euro zeker wat vinden. Elke dag is er wel ergens een markt in Alès, daarom beperkt deze site tot de meest interessante vanuit een vakantie perspectief.

Elke morgen (overdekt) van maandag tot en met zaterdag
Slagers, groenteboeren, viswinkels, bakkers, traiteurs, en veel regionale producten pelardons, zoete uien Cevennes, Le Vigan pippin appels, kastanjes, paddestoelen, worst en land, truffels, bruine forel, ...
Waar: Halles de l'Abbaye, place de l'Abbaye
Maandag morgen
Grootste markt, bestaande de meest uiteenlopende spullen zoals kleding, schoenen, jassen, beddengoed, potten en pannen, schoonmaak spullen, opmaak en apotheek etc etc,
Waar: rond de Saint Jean kathedraal, het Stadhuisplein en het Place de l'Abbaye.
Donderdag morgen
Als op maandag maar veel kleiner en slechts een gedeelte van het assortiment.
Waar: rond de Halles de l'Abbaye, place de l'Abbaye
Woensdag avond (20:00-23:00)
Sinds de zomer van 2009 heeft de gemeente een avondmarkt in het hart van de binnenstad in de maanden juli en augustus.
Waar: langs de Boulevard Louis Blanc en het Stadhuisplein.
Levensmiddelen en toeristen markt
Uzès

"Markten in Uzès"

Als je het over de Gard hebt en bezienswaardigheden die je beleeft moet hebben, dan hoort de zaterdagmorgen markt van Uzès daar zeker met stip bij. Deze zeer zeer grote zaterdagochtend markt, het gehele centrum de straten en pleinen eromheen zijn veranderd in een levendige maar bovenal gezellige marktplaats, is een een trefpunt voor velen.

De grote keur van levensmiddelen, locale producten, zeep, handambachten, bloemen en planten is maar een kleine greep uit het aanbod. Op verschillende plaatsen tref je muzikanten die verschillende genres te berde brengen. Ga niet te laat naar de zaterdag markt toe want de hele omgeving loopt uit en dan is er geen parkeerplaats meer te vinden.

Mocht je oesters fan zijn dan moet je zeker even op het terras van het cafe op de hoek gaan zitten en een flesje witte wijn bestellen. De visboer komt ook op het terras serveren en voor een een tietal euro's heb je dozijn verse oesters.

Woensdagochtend Boerenmarkt van 7.30 tot 13:00.
Waar: place aux herbes.
Zaterdagochtend van 7:30 tot 13:00.
Waar: place aux herbes, boulevards en straten van d'Uzès.
Toeristen markt
Anduze
"Markten in Anduze"

Donderdag: In de ochtend een algemene markt.

Zondag: Vlooienmarkt

Dinsdag: Avondmarkt in Juli en Augustus. Dit is echt een hele gezellige maar drukke markt om een souveniertje te zoeken.

winkels op straat
Grau du Roi
"Markten in Grau du Roi"

Dagelijkse Markt in Grau du Roi
Elke dag zijn er in de straatjes oostelijk van de rivier en parallel aan de kust vele stalletjes en winkeltjes die alles bieden wat een toerist maar wil en zoekt.
Markthallen
Nîmes

"Markt hallen"

Nîmes heeft net als veel andere grotere plaatsen in frankrijk een overdekte markt-hal. Je kunt deze markt hal vinden in het voor auto's afgeschermde centrum van de stad naast het winkelcentrum La Coupole.

Dit is echt een mega grote markt hal (met airco) van 3.500 m² die niet alleen een plek is om de beste locale producten te kopen maar vooral ook sociale ontmoetingsplaats. Binnen kun je natuurlijk levensmiddelenhandel (groenteboeren, slagers, charcuteries, rotisserieën, gevogelte, penswinkels, traiteurs, visverkopers, schaaldieren, sushi, creameries, kaasfabrieken, delicatessenzaken, bakkerijen, banketbakkerijen, bloemist vinden maar ook winkels met olijven en specerijen, koffie, honing, verse pasta, wijnen en gedistilleerde dranken...). Naast winkels zijn er ook 2 restaurants, een snackbar, kapper en horlogemaker.

Openingtijden:
maandag t/m vrijdag van 07.00 uur tot 13.00 uur
zaterdag van 7u tot 19u
Zon- en feestdagen: 07.00 uur tot 13.30 uur