Vézénobres, een van de mooiste bergdorpjes van de Gard
> Steden in de Gard > Vézénobres 

Vézénobres

Doorkijkje in de hoofdstaat

Vézénobres is één van die dorpen waar je je meteen toe aangetrokken voelt, vanaf de eerste stappen die je er zet, wil je nog maar één ding: de straatjes oplopen, die het doorkruisen als de wallegangen - langsscheepse gangen onder het hoofddek van een schip, om steeds hoger te klimmen. Je zult dan uiteindelijk op het uitzichtpunt boven het dorp belanden met een prachtige geglazuurde oriënteringstafel waarop je een weergave van de omgeving en plaatsen ziet. Op heldere dagen kun je randen van de Alpen in het oosten en de cevenen in het westen met de Mont Agual zien.

Hieronder zie je een afbeelding van de steen waarop de omgeving staat afgebeeld.
Boven vind zich een uitzicht tafel
Want vanuit de middeleeuwse stad aan de voet van de Cevennen, vastgeklemd op een rotspunt van 219 meter hoog die de samenloop van de Gardon d'Alès en de Gardon d'Anduze domineert, kun je alles overzien. De oriënteringstafel op de top, die de wandelaar uitleg geeft van het grenzeloze uitzicht, getuigt hiervan.

Voordat Vézénobres over de Voie Régordane waakte, was het één van de 24 versterkte plaatsen die de Romeinse kolonie Nîmes beschermden. De stad heeft de rijke architectuur van de 12e tot 14e eeuw weten te bewaren tegen de aanvallen van het schreeuwerige modernisme. Het is vanaf de Middeleeuwen beroemd om zijn productie van gedroogde vijgen, welke traditie het onlangs een nieuw elan gegeven heeft. Een boomgaard met 800 bomen heeft tot doel een honderd variëteiten te behouden, terwijl twee jaarlijkse feesten tientallen producenten en duizenden bezoekers trekken.

Het centrale plein met restaurants


Attractie type: Sport (5km)
Golfbaan van Vézénobres

Golf Club Alès Ribaute

6 holes baan, 19 par

Ligging: Op 5 minuten afstand van Vézénobres of 15 minuten van Alès Zie internet site voor kosten en aanmelding.

Link: Golf Club Alès Ribaute

Restaurant: Specialiteiten
Sarrasin

Sarrasin

Aan de rand van Vézénobres en aan de doorgaande weg naar Alès kun je Hotel restaurant Sarrasin vinden. Het restaurant is meer dan uitstekend, heeft vele kleine gerechten die oogverblindend en tongstrelend zijn. Als je een plek zoekt om een avond heerlijk en uitgebreid te tafelen zoek dan niet verder dit is het. Sarrasin is lid van “de la confrérie des restaurateursdu métier du Gard” evenals het in deze website genoemde restaurant Le Riche. Wij eten hier een enkele keer per jaar, voornamelijk in het voor en naseizoen en dus meestal ’s avonds en binnen. Een prima sfeer die wel meer weg heeft van een gezellige woonkamer dan restaurantzaal. Het menukaart is niet erg uitgebreid maar wordt ten minste maandelijks veranderd. Het restaurant is geopend van maandag tot en met zaterdag avond en heeft vaak thema avonden.
Link: Sarrasin

Restaurant: Bretonse pannenkoeken
La P'tite Échoppe
de file: aui/nl/restaurants/vezenobres_LaPtiteEchoppe.php does not excist