Leuke attracties speciaal voor de kinderen in de Gard
> Wat is er te doen in de Gard > Speciaal voor de kinderen 
10km ten westen van Alès
Klimbos en/of water pret park

Forest park

Voor degene die het leuk vinden om in bomen te klimmen, afdalingen te maken langs lange kabelbanen etc is dit een van de mogelijkheden in de Cévennes.

Forest Parc is gelegen in een 3 hectaren bos welke helemaal voor dit doel geprepareerd is. Het heeft 10 parcoursen in de bomen en is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar. In totaal zijn er meer dan 110 verschillende dingen te doen.

Het park is geopend: 1 April tot 31 Oktober op Woensdag, Zaterdag, Zondag en officiële feestdagen. July en Augustus elke dag van 9 tot 19:00 (laatste start om 17:00)

Link naar de website van het park: Forest Parc adres: Forest Parc chemin Puech Majou 30140 BAGARD telefoon: 04 66 25 89 77 Link: Forest Park

5km van Uzès
Snoep museum en fabriek

Musée du Bonbon

Dit snoep museum (gesponserd door Haribo) verteld de geschiedenis van het snoep. Niet alleen kijken maar ook doen zoals ook het raden/ruiken van geuren of het maken van je eigen snoep. Geschikt voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Je kunt het vinden in de plaats "Pont des Charettes" 5km vanuit Uzès in de richting van Remoulins.
Geopend van 1/7 tot 30/9 tussen 10:00 en 19:00.
Link: Muse de Bonbon
1km uit centrum Anduze
Stoomtrein door de Cevennen

Train a vapeur

Met dit originele stoomtreintje wat vertrekt uit Anduze kun je op een relaxte manier een indruk van de Cévennes opdoen. De afstand die de stoomtrein aflegt is 13 km. De trein neemt je mee, over viaducten en door tunnels, om de vallei van Gardons en zijn uitzonderlijk mooie uitzichten te ontdekken.Je beschikt over twee uur, tussen twee treinen, om "la Bambouseraie van Prafrance" (bamboe plantage) te bezoeken. Zie ook de paragraaf over deze plantage. Er zijn in elk seizoen speciale tripjes zoals nachts of verkleed etc. Kijk even op de website voor de exacte data Link naar de site

Link: Train a vapeur

5km ten westen van Uzès
Kinder waterparadijs

La Bouscarasse

Waterpark voor kinderen tot 10 jaar. Glijbanen, watervallen water banen te kust en te keur. Het park ligt op de weg van Uzès naar Alès op 8km van Uzès. Naast alle waterattracties is er ook animatie en muziek.

Je kunt dit park vinden onder "La Bouscarasse" op deze Google Maps kaart

Link: La Bouscarasse

5km van Uzès
Speelgoed en treinen museum

Musée 1900

Een doolhof van 1200m², waar je zaal na zaal en thema na thema, een geweldige reis door de tijd maakt (vervoersmiddelen en Speelgoed treinen!). Geopend van 1/3 tot 31/10 elke dag van 10:00-12:00 en van 14:00-19:00.
Het is te vinden in Arpaillarges op de weg van Uzès naar Moussac (5 km van Uzès)

link: Musée 1900"

8km ten westen van Saint Ambroix
Zwemmen en pootje baden in de Cèze bij de D187a
de file: aui/nl/attracties/zwemmen/Ceze-langs-de-D187a.php does not excist