De Gard kent in 3 gebieden
> De Gard > Overzicht 

De Gard

De Gard, van de Mont Aigoual, hoogste punt van de Cevennen, tot het fijne zand van de Middellandse Zee via de beroemde Pont du Gard, ontvouwt een schakering aan de meest adembenemende plaatsen (Steden & dorpen) en biedt een erfgoed van een schitterende diversiteit en schoonheid. Groene bossen, woeste garrigue landschappen en een natuurlijke kust maken dit gebied, met een geschiedenis van 2000 jaar en dat de belangrijkste bakermat van de Romeinse beschaving is, tot een waar mozaïek verlicht door de warme en schitterende zon van het Zuiden. Als voorpost van de Provence, belangrijkste pleisterplaats op de Via Domitia en historisch doorgangsgebied langs de Rhóne, kent de Gard een overvloed aan prachtige, betoverende landschappen, die eeuwenlang bewerkt zijn door mannen en vrouwen die de natuurlijke en culturele rijkdommen van hun streek willen behouden en overdragen.

Uit een vruchtbaar verleden van een gastvrije streek, heeft het departement de "Gard" vele attracties bewaard. Bent u verzot op geschiedenis, dol op de natuur, houdt u van zee of van de bergen, bent u een cultuurliefhebber of een fiesta-ganger, dan bent u in de Gard op uw plaats.

Even wat getallen en feiten op een rij: "Het departement van de Gard met een oppervlakte van bijna 6.000km2 en meer dan 620.000 inwoners, is zowel wat landschappen als leefwijzen betreft typisch mediterraan. Het departement telt bijna 300 zon dagen (of wel > 2400 uur), heeft 23 kilometer kust en een hoogte die tussen 0 en 1567meter. Dit zuidelijke paradijs dat zich uitstrekt van de zee tot de bergen via de Camargue en de garrigues, kent een breed scala aan attracties met een buitengewoon historisch en cultureel erfgoed van 550 geklasseerde monumenten. Als je de Gard verdeeld zoals de Fransen dat gewoon zijn met een departement, kent de Gard 3 Arrondissementen (Nimes, Ales en Le Vigan) die elk weer verdeeld kunnen worden in Cantons en die weer in Communes (plaatsen/dorpen). Op deze site zulllen we de Gard verdelen naar de verscheidenheid van natuur (zie gebieden)zoals in het zuiden de Camargue, in het westen de Cevennen in het oosten de Rohne, het noorden de Ceze en in het midden de Garrigues. Deze hoofdstukken geven meer, zoals de titels al zeggen, informatie over de verschillende gezichten die de natuur heeft in de Gard. We hopen dat je met deze informatie dan ook net zo enthousiast wordt als wij al jaren zijn op dit onbekende Franse departement.