Zwemmen en pootje baden in de Gard
> Wat is er te doen in de Gard > Zwemmen en pootje baden 
Zwemmen en pootje baden in de Gard
De Gard wordt doorkruist door een tweetal grote rivieren waar ook in de drrogste zomer nog water door stroomt. Daarnaast zijn er vele kleinere die veelal droogvallen in drogere zomers. Aan deze twee rievieren, de Cèze en de Gardon hebben we een aantal leuke plekken waar het goed vertoeven is. Ondanks dat we een mooi groot zwembad hebben vinden we het heerlijk bij grote hitte hier naar toe te gan omdat het water koeler is en je onder de bomen met een windje koel kunt zitten. Ook voor kleine kinderen is het heerlijk een dam te maken of met een band de ondiepe stroom afdrijven. Hieronder vind je de plekken die we aanbevelen. Als je de link gebruikt (de foto) kun je aan de hand van foto's een goed beeld van de locatie krijgen.
5km ten noord-westen van Ganges
Zwemmen en pootje baden in een stroomversnelling

Zwemmen in de Gardon bij Ganges

De Gardon heeft natuurlijk vele mogelijkheden tot pootje baden en zwemmen. Deze plek iets ten noord-westen van Ganges is heerlijk als het heel erg warm is en verkoeling een hoge prioriteit heeft. Je vind op deze plek altijd wel schaduw en wij vinden het vooral ook prettig omdat je hier dichter bij het ontspringen van de Gardon zit dus is het water schoner (ook kouder...).

Je kunt deze locatie vinden onder link: "Ganges"

8km ten westen van Saint Ambroix
Zwemmen en pootje baden in de Cèze bij de D187a

Zwemmen in de Cèze bij de D187a

Deze rivier loopt in het noorden van de gard ontspringt in de Cevennen en mond uit in de Rhône. Op enkele plaatsen is het in verband met gevaarlijke stromingen verboden te zwemmen in de Cèze. Deze Plek:
Er ligt geen plaats in de directe nabijheid dus is de ligging het best te omschrijven door: "waar de D187a de Ceze kruist". Rond de brug is het diep genoeg om een jump te maken, voor de zwemmers kun je rond de brug en 100m de ene kant op goed zwemmen in diep water. Aan de andere kant is een leuke stroomversnelling waar ook de kleintjes via de dammetjes die gebouwd worden door passanten leuk afdobberen. Er zijn veel plaatsen waar je kunt neerstrijken zodat het nergens druk is, ook kun je overal wel schaduwplekken vinden. Wij gebruiken deze plek meestal voor verkoeling als het erg heet is en ons zwembad tegen de 30 graden wordt. De exacte locatie vinden onder deze link naar google maps: "D187a de Ceze"

1km van La Roque sur Cèze
Zwemmen en pootje baden in de Cèze

Watervallen paradijs La Roque sur Cèze

La Roque sur Cèzè is de ultieme plek als je van stroomversnellingen en watervallen houd. Velen hebben dit plekje natuurlijk gevonden en om auto overlast te voorkomen zijn er parkeerplaatsen gemaakt waar je tegen betaling moet parkeren. In 2019 bedroeg dit €5,50, maar zeker de moeite meer dan waard. Niet geheel ongevaarlijk, er worden pamfletten uitgedeeld dat je hier niet moet zwemmen, dus echt minder geschikt voor kinderen. Vanaf 10 jaar en onder strikt toezicht kun je zeker wel een rots vinden waar je van af durft te springen en zwemmen zijn voldoende plekjes te vinden.

Ouders let op dat alleen gesprongen wordt waar anderen met gelijke leeftijd dat al een tijdje doen. Gezien de grote afgronden waar je in/af kunt vallen dien je echt je kinderen altijd onder controle te hebben. Er zijn zeer vele zelfs dodelijke ongelukken gebeurt dus een waarschuwing is zeker op zijn plaats.

Hiernaast zie je zo'n waaghals die van bovenaf een sprong waagt.

Je kunt deze locatie vinden onder op deze op deze link: "Beek La Roque sur Ceze"

5km van Saint-Ambroix
Zwemmen en pootje baden in de Cèze

Waterval en restaurant aan de Cèze

Le Moulin du Roc Tombé is een heerlijk plekje aan de Cèze om te zwemmen, onder een waterval te zitten of pootje te baden. Er is veel ruimte om te recreeren op de vele grindstanden. Dit plekje heeft net als de pont du gard het voordeel dat je in het aangelegen restaunt/snackbar een versnapering kunt kopen. Ook kom je deze leuke plek tegen als je met de kano de Cèze afzakt vanaf Saint-Ambroix (Cap Canoë).

Het is alleen wat moeilijker te vinden, je rijd er zo voorbij zonder dat je er erg in hebt. Het is een stijl smal en erg hobbelig weggetje naar beden. Hier zijn een tiental parkeerplaatsen als het druk is zul je boven aan de weg een plekje moeten vinden. Vanaf de parkeerplaats ga je via twee stijle en lange tappen naar beneden waar zich het restaurant bevind en de toegang to de kiezelstrandjes.

Het restaurant is niet bijzonder maar een pizza of hamburger zijn zeker goed te eten en de bediening erg vriendelijk.

Je kunt deze locatie vinden onder op deze op deze link: "Moulin du Roc Tombé"

0km van Grau du Roi
De breedste zandstranden van de Midellandse Zee

Strand bij Grau du Roi

Nergens vind je mooiere stranden aan de Franse midellandse zee als hier tussen Montpellier en Grau du Roi! Vanaf ongeveer Mei vind je al vele zonaanbidders en zwemmers zodra het zonnetje doorkomt. De ingang van de vissershaven die midden door Grau du Roi loopt verdeeld het strand in twee gedeelt,/en die ze river gauch en droit noemen. Aan de zijde van Montpellier ligt het langste en breedste strand helemaal tot aan La Grande Motte. Langs dit strand staat af en toe een restaurant of tentje waar je drankjes en snacks kunt krijgen.

Aan de andere kant loopt het strand van ongeveer 3km eerst langs winkels en restaurants en verder langs woonparken tot en met de grote haven voor plezier vaartuigen. In het midden van deze zijde vind je een groep attracties en restaurants. Onder de attracties is het grote aquarium (zie de volgende attractie), minigolf en kleuter water paradijs. Vlak voor de grote haven voor pleziervaartuigen kun je in een baai een windsurf school vinden.

Je kunt deze locatie vinden onder "Grau de Roi" op deze Link: Google Maps kaart