Strand badplaats: Grau-du-Roi, Strand, toerisme, attracties & markten
Grau du Roi, wisselplaats aan de bereedste zandstranden van de Middellandse zee
> Steden in de Gard > Grau-du-Roi 

Grau-du-Roi

Grau du Roi is een groot dorp aan de kust van de middelandse Zee met een vissershaven en leuke restaurantjes, markt maar met vooral langgerekte en heel erg brede zandstranden. Ideaal voor kinderen, omdat het water lang ondiep is en heel langzaam afloopt, en voor watersporters.

Le Grau du Roi, oorspronkelijk bewoond door enkele vissersfamilies rond een 'grau' (een kreek tussen zee en strandmeer), ontstaat langzamerhand aan weerskanten van de vaargeul die in 1725 gegraven werd. De inwoners vestigen zich er definitief aan het eind van de 19de eeuw. In 1910 wordt de spoorlijn aangelegd en vanaf dat moment krijgt de plaats het statuut van' officieel strand' van Nîmes waarna het zich tot een badplaats ontwikkelt. Deze badplaats, die in 1969 allure krijgt met de aanleg van Port-Camargue, wordt jaarlijks door 200.000 vakantiegangers bezocht. Aan de ene kant een luxe en autovrij jachthavengebied waar marina's worden afgewisseld met vaargeulen.

Westelijke Grau du Roi
GVanaf de zee gezien

Aan de andere kant een historisch dorp, dat zich uitstrekt rond het kanaal en langs de brede zand stranden, en dat de bezoeker een breed scala aan attracties en diensten biedt. Als je langs de lange boulevard loopt kom je langs ressorts, attractieparken (met waterglijbanen voor de ouderen of een baby park) restaurants en attracties als onder deze specifieke tab aangegeven op deze site. Naast natuurlijk de kanaaltjes met aan weerszijden eeuwenoude platanen en terrasjes is ook de Chapelle Saint-Michelet uit de 8e eeuw een bezoekje waard.

Elke vakantie bezoeken wij deze standen, nog geen uurtje rijden van ons vakantiehuis. Gebruikmakend van de Franse gewoonte om 12:00 uitgebreid te gaan tafelen, mikken wij meestal om rond de tijd aan te komen; niet alleen een strand voor jouw alleen maar ook makkelijk om een parkeerplaatje (vaak kosteloos) vlak bij het strand! te vinden.

Westelijke zijde van Grau du Roi
Vanaf de zee gezien

Attractie type: Strand
De brede zandstranden van Grau du Roi
de file: aui/nl/attracties/zwemmen/grau-du-roi.php does not excist
Attractie Type: Binnen & Kijken (1km)
Zee Aquarium

Zee Aquarium

Aan de kust nabij Le Grau du Roi is een fantastisch zee aquarium met vele soorten bassins zoals o.a. Middellandse zee, Tropische maar ook een haaien tunnel ontbreekt niet. Ook een theater met zeehonden is natuurlijk aanwezig. Het is het hele jaar geopend de tijden verschillen per seizoen. Kijk op de website voor exacte tijden. Goed in te plannen met een dagje strand omdat een van de breedste Franse middellandsezee stranden op 50 meter van dit evenement ligt. In de avond lekker eten in Le Grau du Roi en daarna slenteren door de leuke straatjes en je hebt een perfect dagje uit.

Je kunt dit park vinden onder "Grau de Roi" op deze Google Maps kaart

Markt
Elke dag markt in de straten van Grau du Roi
"Markten in Grau du Roi"

Dagelijkse Markt in Grau du Roi
Elke dag zijn er in de straatjes oostelijk van de rivier en parallel aan de kust vele stalletjes en winkeltjes die alles bieden wat een toerist maar wil en zoekt.