Overige sportieve activiteiten zoals golf, paragliden en wandelen
> Wat is er te doen in de Gard > Overige sportieve activiteiten 
6km ten noordwesten van Anduze
Spoor fietsen

Vélo-Rail

Vanaf station van Thoiras op een soort fiets over het spoor fietsen. Het spoor waar ook de stoomtrein door de Cevennen gebruik van maakt wordt hiervoor gebruikt op een spoor sectie tussen Anduze en St Jean du Gard. Je kunt het traject zowel overdag als in de avond afleggen. De avond (vertrek 19:00) heeft wel een extra dimensie omdat hierbij ook een picknick is inbegrepen en je aan het eind van het seizoen in het donker over het spoor terug rijd. Ondanks dat je ook moet klimmen is het geen inspannende activiteit dus zeker ook een aanrader voor kinderen. De spoorfiets heeft twee plaatsen om te trappen en tot 3 om te zitten. Wij hebben ook meegemaakt dat de vader met 1 of twee kinderen op de ene spoorfiets zat en de moeder met de andere kinderen op een tweede.

De aanbevolen afstand tussen twee spoor fietsen is ten minste 50 meter zodat een ieder zich alleen op het traject waant. Indien een gezin twee spoorfietsen gebruikt mogen deze wel op korte afstand van elkaar rijden.

Reserveren (doe dit voordat je op vakantie gaat) is een must omdat er slechts een zeer beperkt aantal plaatsen per seizoen zijn. Vooral voor Augustus (vakantie fransen) moet je in juni al boeken om van een plaatsje verzekert te zijn.

Link: Vélo-Rail

18km ten Oosten van Alès
Paragliding

Paragliding

In Seynes op 10 minuten van het huis of 20 vanaf Ales kun je een perfecte plek voor paragliding vinden, mocht dit nog op je bucket list staan! Naast duo sprongen kun je ook lessen nemen.

Link: Paragliding

Golf parken in de Gard

Golf in de Gard

Uit de golfbanen zijn er een 6 tal geselecteerd en die je hieronder gesorteerd kunt vinden op basis van afstand van het huis.

Ribaute les Tavernes
een 4 holes baan op 15 minuten van het huis nabij Vezenobres. Link naar deze golfbaan: Ribaute les Tavernes
Link: Golf Club Alès Ribaute

Vacquerolles
Een 18 holes 19par baan op 25 minuten rijden ten noord-oosten van Nimes. Link: Vacquerolles
Golf Club Alès Ribaute

Golf Uzes
9 holes, 36 par, Ten zuid westen van Uzès binnen 20 minuten bereikbaar. link: Uzès
Link: Golf Club Alès Ribaute

Golf Club de Campagne
18 holes club, 72 par op 45 Minuten rijden even ten zuiden van het Vliegveld van Nîmes. Link: nimes_campagne
Link: Golf Club Alès Ribaute

Coulondres
18 holes baan, 73 par, op ruim een uur rijden even ten noorden van Monpellier. Link: Golf de Coulondres
Link: Golf Club Alès Ribaute

Arles
Golf baan met 18 holes, 72 par op ruim een uur rijden in Mouries ten westen van Arles. Link: Mouries
Link: Golf Club Alès Ribaute

Wandeltochten in de Cevennen
Oneindig veel wandelmogelijkheden

Wandelen in de Cevennen.thm

Als wandelgebied wordt de Gard doorsneden door verschillende GRANDES RANDONNÉES zoals de GR 6 (Beaucaire, Anduze, Aigoual), de GR 7 (Barre des Cévennes, Aigoual, Navacelles), de GR 42 (Beaucaire, Pont-Saint-Esprit, Aiguèze langs de Rhône), de GR 66 (rond de Aigoual) of de GR 67 (grote lus door de Cevennen). In totaal meer dan 6.000 kilometer gemarkeerde en goed bijgehouden wandelpaden. Daarnaast zijn er vele routes in de Cevennen. De Cevennen is een Nationaal Park gelegen in Zuid Frankrijk, is 90.000 hectare groot en telt 52 gemeenten en slechts zeshonderd inwoners. Het is een middelgebergte met als hoogste top de Mont Lozère (1700 m). Het landschap is erg ruw en ongeschonden.

Link: wandelen in de Cevennen

15km ten noord-oosten van Nîmes
Indrukwekkende rotsmassief

Wandelen door de Gorges du Gardon

Er zijn vele uitgezette wandelingen door de "Gorges-du-Gardon". De Gorges-du-Gardon bevind zich ongeveer tussen Nîmes en Uzès en is ontstaan door de erosie van de Gardon. De Gardon heeft gedurende zes miljoen jaar deze enorme kloof in het kalksteen gegraven. Zeker als je voor een van de routes langs de onderkant kiest kun je je voettocht afwisselen met pootjebaden of zwemmen in de Gardon. Berijd je goed voor want er zijn ook tochten die te moeilijk zijn voor kleine kinderen of gevaarlijk bij slecht weer. De mooiste periode om hier (en overigens in de hele Gard) ishet voor en najaar omdat in juli en augustus het veelal veel te heet is. De link hieronder is naar één van de vele tochten die er zijn. Raadpleeg ook de VVV voor je een lnge tocht gaat maken die heeft vele gedetaillerde wandelkaarten voor ongeveer €5,00.

Link: Gorges-du-Gardon