img4photo2photo4photo3
Park van Pont de Gau Ornithologische brengt U dichter bij de dieren in een natuurlijke omgeving van 60 ha. Vele paden leiden door alle facetten van deze bijzondere omgeving: moerassen, plassen, rietvelden, gazons, sansouires, roubines. De diversiteit van habitats ondersteunt de aanwezigheid van vele soorten vogels, trekkende of blijvende. Alles is hier werd ontworpen om van dichtbij honderden flamingo's, reigers, ooievaars, zilverreigers, wintertalingen, haviken, mussen en andere kleine steltlopers te bekijken.

Op initiatief van Rene Lamouroux, zijn er bijna 30 jaar is het Care Centre Pont de Gau nu ongeveer 30 jaar geleden ontstaan, gebruikmakend van de unieke infrastructuur van "de Bouches du Rhône".

Je zou Park van Pont de Gau Ornithologische een dierentuin, vogelreservaat, zorgcentrum, park kunnen noemen want alle titels zijn van toepassing. Door een passie voor de ornithologie van de Camargue is Pont de Gau opgericht als een familiebedrijf door Andre Lamouroux. Het werd toen een dierentuin genoemd. Toen haar zoon Rene het overnam in 1974 had hij meer een educatief doel voor ogen en liet hij er een frisse wind waaien. Als eerste ruilde hij de oude en vervallen kooien voor grote volières en herschiep het leefgebied van elk van de aanwezige soorten. Daarna breidde hij de omgeving uit ten koste van 12 hectare moeras die voordien voornamelijk voor de jacht gebruikt werden. Hij laat kleine paden aanleggen verspreid door de moerassen waarbij hij volledig het domein van de volgels in takt laat. In deze grote oppervlakte inclusief eilanden, worden vervolgens duizenden bomen geplant en borden geplaatst om de bezoekers te informeren. Naast de mogelijkheid van het bekijken van de vele soorten vogels, beschouwd hij het ook een van de belangrijkste taken om het bewustzijn van de Camargue en de natuur in het algemeen te bevorderen en te beschermen.

Het Park team biedt ook vrijwilligers ondersteuning voor gewonde vogels.

adres:
Parc Ornithologique de Pont de Gau Rte d’Arles 13460 Saintes Maries de la Mer

link: parcornithologique