Restaurants: Le Saint Maurice te Saint Maurice

In dit restaurant strijken we graag en vaak neer omdat het erg gezellig is, goede prijs prestatie en natuurlijk ook omdat het in de buurt van ons huis ligt. Onder de reusachtige platanen is het goed toeven in de schaduw. Links is het cafe rechts het restaurant wat door een familie wordt gerund.
Erg gezellig restaurant zowel in zomer als je buiten onder de platanen zit of in de winter in de voormalige schuur die perfect is afgewerkt met stenen gewelven en aan de wanden schilderijen van schilders in de buurt. We hebben hier leren tussen de middag te eten, klokke 12, wie zegt er dat de Fransen geen mensen van de klok zijn? strijken de werkers uit de omgeving neer op het terras voor de plat du jour. Ongelofelijk maar echt waar €12 voor voorafje, hoofdgerecht met 1/4 liter wijn een toetje en tot slot een kopje koffie!
Wie a la carte wil eten kan dat uit de summiere maar goede kaart zeker wat vinden. Daarnaast kun je uit twee menu's kiezen (€16,50 en €21) die vele mogelijkheden bieden waaronder locale specialiteiten zoals een verrukkelijke Salade cévenole. In de avond worden ook pizza's geserveerd of kun je ze telefonisch bestellen en meenemen. Of strijk neer in het cafe (meest linkse ingang) en wacht tot je pizza's klaar zijn met een heerlijk koud biertje in de hand in deze gezellige dorps kroeg.