• A description about the image goes here
 • A description about the image goes here
 • A description about the image goes here
 • A description about the image goes here

Sauve:

  Algemeen
  huisindegard Sauve
  Sommigen beweren dat de stad haar naam ontleent aan de salie (sauge) die een aantal inwoners van de pest zou hebben gered. Realiteit of legende, wij zijn graag bereid te geloven dat deze geschiedenis deze geur met die aparte frisheid en energie, die vandaag nog tussen haar stadsmuren hangt, in de vooraanstaande stad aan de rand van de Cevennen, heeft achtergelaten.
  Ook al lijkt de hoofdstad van de Salavès, met zijn 11de eeuwse Pont Vieux, zijn versterkte poorten, overblijfselen van stadsmuren en hoge torens, wel een middeleeuws museum, toch worden hier het hele jaar door tal van activiteiten ontwikkeld die vooral veel jongeren en kunstenaars trekken.
  De gemeente Sauve, dat ooit 10.000 inwoners had, beheerste een gebied dat zich tot voorbij Montpellier uitstrekte en bezat rond de 12de eeuw ook het privilege geld te mogen slaan. Uit de bloeitijd heeft Sauve nog steeds een zekere grandeur overgehouden door de vele overgebleven herenhuizen en fraaie burgerwoningen.
  huisindegard.nl Sauve
  huisindegard Sauve
  Naast andere bezienswaardigheden, zoals het interessante Conservatoire de la Fourche (zie Museum) en Bois de Micocoulier behoren de "la mer de rochers" (zie Wandelen) ook tot de attractie van deze stad.
  Belangrijke feesten zijn er eind Mei begin Juni “Fete de Fourche et de la Cerise” en op hemelvaartdag is het het domein van de schilders.
  huisindegard Sauve
  huisindegard.nl Sauve
  Attracties

  Conservatoire de la Fourche:

  Stacks Image 2
  Dankzij de Franse lotusboom en een vakmanschap daterend uit de twaalfde eeuw, hebben de inwoners van Sauve een slimme methode ontwikkeld om hooivorken te maken. Een fraai object dat geheel met de hand wordt gemaakt uit één tak van de lotusboom. De hooivork van Sauve is licht, sterk, wormvrij, gemakkelijk te hanteren en voorkomt de verwonding van dieren.
  Sauve leverde deze hooivorken al aan de koninklijke stalmeesters en later aan de keizerlijke en republikeinse stallen. Zij werden tot in Algerije geëxporteerd voor het werk in de landbouw. Tegenwoordig worden ze verkocht aan particulieren en professionals voor de landbouw en de veeteelt. Het is echter ook een fraai object als versiering of voor een historische reconstructie.
  Het Conservatoire in Sauve is een museumwerkplaats gewijd aan de geschiedenis van de hooivork van Sauve, vanaf de groei van de boom tot aan het verhitten van de vork.
  Stacks Image 6

  Bezoek de website voor de openingstijden want deze zijn seizoens afhankelijk
  Link naar de website van dit museum: Conservatoire de la Fourche
  Rue des Boisseliers 30610 SAUVE Tél : 04 66 80 54 46