• Lussan is een dorpje wat ligt hoog boven de omgeving met prachtige vergezichten

Lussan:

Dit dorpje ligt op een rotsformatie die boven de wijde omgeving uitsteekt. Je kan het ook niet missen als je er in de buurt bent. Natuurlijk heb je een prachtig uitzicht als je in de weg die rond het dorp langs de rand van de rotspartij loopt wandelt. In het gemeentehuis, dat je aan de enige ingang van het dorp vind, is een permanente tentoonstelling van schilderijen. Kortom leuk om even langs te wippen als je toch in de buurt bent en even van het uitzicht wilt genieten.
Om het jaar (2021 was een uitzondering ivm Covid en werd het feest na 3 jaar in 2022 gehouden) wordt er in het derde weekend van juni een middeleeuws feest gehouden op vrijdag, zaterdag en zondag met demonstraties van valkeniers, ridders, klederdrachten etc. Ook is er een markt en in de avond is er een gemeenschappelijke maaltijd (betaald) onder begeleiding van life muziek. Beslist een bezoekje waard als het gehouden wordt!
Lussan
Lussan
Lussan
Lussan
Een impressie van het middeleeuwse feest in Lussan. Via website https://medievaledelussan.fr wordt informatie gegeven over de datum en bijzonderheden per dag die er te zien en beleven zijn.
Lussan
Lussan
Lussan
Lussan