• Vergezicht op nog geen 15 minuten wandelen vanuit de vakantie Villa
  • Vergezicht op 20 minuten wandelen van de vakantie villa
  • Vergezicht tijdens de wandeling naar het nabijgelegen restaurant (3km)
  • In de herfst geven de wijnvelden een extra dimensie

Wandelen in de Gard:

De Gard is een fantastisch gebied als je van wandelen houd. Niet alleen in de Sevennen waar meer dan 600km unieke wandelpaden zijn uitgezet, maar ook in en rond onze vakantie villa zijn al ruim 250km paden uitgezet. Zeer gedetailleerde kaarten waarop de paden zijn aangegeven en enkele suggesties met moeilijkheidsgraad zijn bij de lokale VVV voor €5 te koop.

Je hebt echt geen auto nodig, direct vanuit het huis heb je voldoende mogelijkheden om de eerste paar weken elke dag steeds een andere route te lopen. Ook als je van mooie vergezichten houd kun je voldoende direct vanuit het huis vinden (zie ook de foto's hierboven).

Mocht je van GRANDES RANDONNÉES aflopen houden is er ook voldoende te vinden zoals de GR 6 (Beaucaire, Anduze, Aigoual), de GR 7 (Barre des Cévennes, Aigoual, Navacelles), de GR 42 (Beaucaire, Pont-Saint-Esprit, Aiguèze langs de Rhône), de GR 66 (rond de Aigoual) of de GR 67 (grote lus door de Cevennen).

De op deze site genoemde wandelroutes zijn er slechts een willekeurige greep uit de onuitputtelijke mogelijkheden. Voor iedere wandelaar zijn er wel routes te vinden die ze niet licht zullen vergeten in deze ongelofelijke mooie streek.

Wel is een waarschuwing op zijn plaats, wandelen doe je bij voorkeur voor juni en na medio september omdat het anders (ook onder de bomen) veel te heet is voor een lange wandeling. In de zomer zul je echt in de hele vroege ochtend moeten wandelen en dan een tocht van bv max 2 a 3 uur.